Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

Bruktbilsjef Tom Einar Helle: – Viktig å løfte kollegaer

Publisert 05.juni 2020

Tom Einar Helle tok nylig over roret i bruktbilavdelingen hos Gumpens Auto Vest. Den joviale sørlendingen kommer med klare tanker om hvordan gjengen på bruktbil skal lykkes, trives og vokse. Tom har holdt til i Arendal stort sett hele livet, nå er vi veldig glade for å ha han i Gumpens Auto!

Du har mye erfaring i sekken, Tom! Hvordan har løypa vært frem til Gumpen Gruppen?

– Med en langt over gjennomsnittet bilinteressert far, så har jeg holdt på med bil nesten hele livet. Jeg begynte på ordentlig i bilbransjen i 2003 som bilklargjører på Auto Car. Så fikk jeg jobb som bruktbilselger på Ford i Arendal i 2005 og var der frem til 2013. Her var jeg innom både brukt, nytt og varebilsalg før jeg hadde en lengre periode som Volkswagen personbilselger hos Gromstad Auto.

Og du valgte å komme hit, selvsagt fordi..

– Gumpens Auto er en fremoverlent bedrift med motiverte medarbeidere. Jeg har hatt syv år i Møller-systemet og Gumpen bemerker seg stadig. Så jeg ble veldig glad når jeg fikk muligheten til å få min drømmejobb her, sier Tom.

Artikkelen fortsetter...Bildet: Tom Einar og Lenn Hovden: – Viktig å løfte kollegaer

Hva skal til for å skape god trivsel i avdelingen?

– Godt humør er viktig! Jeg forsøker å oppmuntre til en lett tone oss i mellom, og dette smitter gjerne over på våre kunder. Mine medarbeidere skal glede seg til å komme på jobb, og holder vi en god teamfølelse, så lykkes vi også godt med salget.

I disse koronatider - hvordan har livet vært som bruktbilselger?

– Det har vært en spesiell tid for oss alle. Nye rutiner og smittevern har preget hverdagen, og for en som er veldig glad i å håndhilse på kundene så har det vært rart å ikke kunne gjøre det. Nå er det blitt en ny hverdag, hvor vi har hatt enda mer fokus på at kundene skal føle seg trygge når de kommer til oss, sier Tom.

og fortsetter:

– Vi har desinfisert biler og hatt hjemmeleveringer. Markedet var litt stille i starten, men har tatt seg veldig opp igjen. Vi hadde en god topp i mai med 86 solgte bruktbiler her på Gumpens Auto Vest.

– Så må vi også berømme det norske folk som har gjort en kjempedugnad og vært utrolig flinke til å ta hensyn til hverandre i denne tiden vi er inne i. Vi har følt oss trygge med kundebesøk på jobb også, skryter Helle. 

Hva mener du er det viktigste for kunder å tenke på når de handler bruktbil?

– Trygghet. Hos en merkeforhandler får du verkstedkontrollerte biler som har hatt en grundig gjennomgang og sjekk før levering. Hvis det skulle oppstå noe har vi meget gode garantiordninger for kunden våre. Også har vi vært her i mange år og skal være her i mange år fremover. Det betyr kort og godt at vi forplikter oss til å levere kvalitet når kunder velger å gi oss tilliten, sier Tom bestemt. 

Artikkelen fortsetter..Bildet: Tor Arvid Kristiansen, Lenn Hovden og Tom Einar Helle

Hva er det kunder oftest lurer på når de handler bruktbil?

– Det går mye i antall eiere bilen har hatt, verkstedhistorikk og tilstand på bilen. Noen lurer på egenskaper og ekstrautstyr som er på mange av de nyeste modellene. Det er mye nytt å sette seg inn i når man kjøper ny bil, så der må vi sørge for at kundene går herfra med gode svar og tilstrekkelig med informasjon, slik at de kan ta valg de er komfortable med. Bruktbilhandel er trygt hos Gumpens Auto, og det må kundene våre også føle når de handler, sier Tom.

Til slutt - hva er det viktigste for deg når du nå varmer trøya som bruktbilsjef i Gumpens Auto?

– Det viktige for meg nå er å bli godt kjent med mine nye kollegaer og tilrettelegge så godt jeg kan for mine to superselgere, slik at de kan gjøre det de kan best og lykkes med det. Det å selge bil og ha svært godt fornøyde kunder er selvsagt prioritert, og så har jeg et par nye datasystemer og kose meg med. Jeg gleder meg veldig til dette!