Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

ID.4 kåret til Årets bil i verden

Publisert 27.april 2021

World Car Awards (WCA) er den eneste globale «årets bil»-pris, og juryen til denne består av 93 journalister fra 28 land rundt om i verden. Prisen heter offisielt World Car of the Year (WCOTY)

‒ Vi er spesielt glade for at ID.4 ble kåret til årets bil i verden, sier Ralf Brandstätter, konsernsjef Volkswagen Cars.

‒ Ikke bare fordi det er en av de viktigste bilprisene i verden – men fordi juryen også hedret en god idé og et flott team. Dette er den første ID-modellen for de viktigste markedene i Europa, Kina og USA som leder vår elektriske offensiv rundt om i verden. En overbevisende bil, en god idé – og «årets bil»-pris? Den passer godt til oss!

TOPPSCORE I EURO NCAP

Nye ID.4 overbeviste i tillegg i den anerkjente sikkerhetstesten Euro NCAP. Den første elektriske SUV-en fra Volkswagen fikk toppresultat med fem stjerner, men også svært gode enkeltvurderinger i alle kategorier: Voksenbeskyttelse, beskyttelse av barn, myke trafikanter og assistentsystemene.

Vurderingen av beskyttelsen av voksne baserer seg blant annet på front- og sidekollisjon, og whiplashtest. Basert både på krasjtestresultatene og vurderingen av muligheten til raskt å kunne redde passasjerene, oppnådde ID.4 93 % av de tilgjengelige poengene for beskyttelsen fører og voksne passasjerer.

Euro NCAP vurderer også de assistentsystemene som er standardutstyr i biler. ID.4 har et system som hjelper føreren med å holde bilen i eget kjørefelt, «Lane Assist», og nødbremssystemet «Front Assist» som standard. Her vurderes i hvor stor grad systemene evner å unngå sammenstøt både med andre biler, men også med syklister og fotgjengere.

BILEN SOM SNAKKER MED INFRASTRUKTUREN

I Tyskland er «Car2X»-teknologi også noe alle ID.4-modeller har aktivert. Det gjør det mulig for kjøretøyene å utveksle informasjon om lokale farer, både med andre kjøretøy og med trafikal infrastruktur. Allerede i mars 2020 ble denne innovative teknologien tildelt anerkjennelsen «Advanced Award» av Euro NCAP.

Med vurderingen fem stjerner av ID.4, forsetter Volkswagen sin suksesshistorie i Euro NCAP. Også den kompakte ID.3 oppnådde toppscore i oktober 2020. Detaljerte testresultater er tilgjengelig på www.euroncap.com

En video av testen kan sees her