Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

Tester bildeling med Gumpen: Bydelen deler på disse to bilene

Publisert 28.juni 2021

Kanalbyen i Kristiansand er først ute på Sørlandet med bildeling gjennom boligfelleskapet. Gumpen Gruppen låner ut ID.3 og ID.4.

– For oss er det viktig å høste erfaringer på dette med bildeling, forteller sier Kenneth Abrahamsen i Gumpen Gruppen.

Mange steder i landet har bildeling gjennom bofellesskap blitt en populær ordning. Bildelingen i Kanalbyen er i første omgang et forsøksprosjekt i samarbeid mellom bildelingsløsningen Hyre, ladeselskapet Mer og Gumpen Gruppen.

Gumpen har stilt to elektriske biler til disposisjon for bofelleskapet, én ID.3 og én ID.4. Abrahamsen håper mange i Kanalbyen vil benytte seg av ordningen.

– Blir det vellykket her, leverer vi gjerne flere biler til Kanalbyen og også andre bofellesskap i landsdelen.

Løsningen fungerer slik at brukerne laster ned en app fra Hyre der bilen bookes og betales. Det skal gjøre det smidig og enkelt å planlegge. Lading av bilen og betaling for dette skjer også gjennom Hyre-appen som brukerne også kan benytte om de er på reise til andre byer i landet der dette bildelingssystemet er etablert.

– På Sørlandet har ikke dette med bildeling slått an foreløpig, men vi tror løsningen med å dele bil i et bofelleskap vil være en god ordning for dem trenger en ekstrabil av og til eller som ikke bruker bil til daglig. For oss i Gumpen Gruppen er det viktig å være fremoverlent og nytenkende. Vi skal være best på bilsalg og verkstedtjenester, men ønsker også å tilby løsninger for folk med andre bilbehov, avslutter Abrahamsen.