Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

Mest solgt i 2020: Volkswagen Golf

Publisert 04.februar 2021

- Bruktmarkedet var rekordhøyt i fjor, med 520 000 bruktbilkjøp. Fire av fem biler som selges i Norge er en bruktbil. Når man legger tallene sammen for brukte og nye biler var det faktisk Volkswagen Golf som ble årets mest solgte bil, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikk ble Volkswagen Golf solgt 18.927 ganger i fjor.

I tillegg viser statistikken at den elektriske varianten, e-Golf, ble solgt 12.312 ganger.

85 biler hver dag

Det vil si at det i snitt ble solgt mer enn 85 Golf-er hver eneste dag i 2020.

- Det er utrolig mange biler når du tenker over det, utbryter Magne Svardal som er daglig leder ved Gumpens Auto Vest. 

Han er imidlertid ikke overrasket over at Golf nok en gang troner øverst på salgstoppen.

- Nei, Golf har utviklet seg til å bli folkebilen i Norge. Hvis du ser på alle de ulike variantene av Golf som finnes og hvor fornøyde folk er med denne bilen, så er det ikke overraskende at det selges så mange, sier Svardal.

Bruktbilvinner

Det er spesielt som bruktbil at Volkswagen Golf parkerer de andre konkurrentene.

- Vi har en tendens til å snakke mest om nybil-salget, men det er viktig å huske på at bruktmarkedet er mer enn tre ganger så stort. Her utmerker Golf seg som en trygg, komfortabel og romslig bil. Golf har også alltid hatt en god annenhåndsverdi. Det blir viktig i det totale regnestykket når man skal handle bil. Både når man kjøper nytt og brukt.

Nesten 50 år med Golf

Volkswagen bygget sin første Golf i 1974, og den skulle bli bilprodusentens erstatter for den ikoniske Bobla. Gjennom et halvt århundre har Golf-en overgått sin forgjenger ettertrykkelig.

Den populære bilen har selvfølgelig fått betydelige oppgraderinger i løpet av disse årene, og de nye modellene som selges i dag er den 8. generasjonen av Volkswagen Golf. Fra fabrikken har det også rullet ut en lang rekke valgmuligheter – kabriolet, stasjonsvogn, 3-dørs, 5-dørs, GTI, firehjulstrekk, elektrisk og mange flere.

På Gumpens bruktbil-avdelinger får sjelden en Volkswagen Golf bli værende veldig lenge. Enkelte varianter selges før de i det hele tatt kommer inn i salgshallen.

- Golf med firehjulstrekk og diesel er meget etterspurt, og de forsvinner raskt, forteller Magne Svardal.

Flere år på topp

I 2020 lanserte Volkswagen en ny bil i kompaktklassen, eller Golf-klassen som den ofte kalles, og den elektriske ID.3 ble umiddelbart en bestselger i nybilmarkedet. ID.3 er ifølge Svardal en verdig arvtager etter Golf-en. Han er likevel sikker på at den tradisjonsrike traveren vil trone på toppen av salgsstatistikken i en god stund til.

- Golf er og blir en god bil, som dekker de aller fleste behov. Vi kommer til å selge mange Golf-er i årene fremover også, og det er et trygt og godt valg for norske bilister, avslutter den daglige lederen.