Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

På lag med Start - såklart!

Publisert 15.juni 2020

Gumpens Auto Vest har i en årrekke vært en støttespiller for byens fotballag, og det er ikke i ferd med å endre seg. Det ligger tungt forankret i bilforhandlerens historie og fremtid, å støtte lokale aktører som er med på å løfte byen og landsdelen.

Gode idrettsprestasjoner virker samlende for folk, det ligger innbakt i den norske folkesjela, for å forsiktig ymte til et "Brundtlandsk" utsagn. Så gjelder det også å være med å dra lasset når det butter imot - og der har Gumpens Auto Vest lang og stabil historikk. For sørlandets største bilforhandler er det viktig å kunne være med å trekke riktig vei.

"Lillematta": – sponsorer og supportere betyr alt

Tidligere Start-profil og nå sportskommentator for TV2, Jesper Mathisen, merket seg sponsorens tilstedeværelse allerede som guttespiller.

– Uten trofaste sponsorer og supportere er en klubb som Start ingenting, og Gumpens Auto Vest har vært en av de mest trofaste så lenge jeg kan huske. Mange av mine beste barndomsminner er fra Start-kamper på Kristiansand Stadion, og når lagene gikk til pause var det Gumpens som tok over showet med 10-12 biler på friidrettsbanen. Jeg drømte alltid om å få lov til å sitte på en runde i den cabrioleten som ble vist frem, men forespørselen kom aldri fra Terje Jochumsen, ymter Mathisen lurt.

Artikkelen fortsetter..

 Bilde: Akivbilde fra Gumpens Fotballskole

Bruker samarbeidet godt

– Gumpens Auto sin fotballskole er et annet av høydepunktene fra min tid som spiller i Start, og et ypperlig bevis på hvordan en idrettsklubb og en bedrift kan samarbeide, sier Jesper. I "gamle dager" var det Kenneth Abrahamsen og Erik Ruthford Pedersen som tok regi i trappa foran det gamle garderobebygget på Kristiansand Stadion. De delte opp i grupper, satte opp kjegler og ga beskjed til oss spillere hva vi skulle gjøre på de forskjellige stasjonene. Etter at Sparebanken Sør Arena åpnet ble fotballskolen flyttet dit, og det må jo ha vært tusenvis av unger som opp gjennom årene har fått noen fantastiske minner fra Gumpens sin fotballskole.

– Jeg har ikke tall på hvor mange biler jeg har kjøpt av Even Myhrstad og Gumpens, og på grunn av den gode servicen, det hyggelige smilet og de flotte bilene kjører hele familien min Volkswagen i dag, sier Jesper.

Artikkelen fortsetter..

Bilde: Forsiden av Start-magasinet.

Stabilitet i ustabile perioder

Det blir en meget spennende sesong for Start i 2020, og skal Start gjøre det bra er det de lokale spillerne som må dra lasset, mener Mathisen. – Det er en nøkkel for Start som klubb å bli stabile i Eliteserien, slik at man slipper å spille i Obos-ligaen med jevne mellomrom. En god sesong for Start i 2020 er å klare å holde plassen, fastslår Mathisen.

– Start har i hele min levetid vært en relativt ustabil fotballklubb når vi ser på sportslige resultater og økonomi, men Gumpens Auto har alltid vært en stolt sponsor som har vært høyt verdsatt av Start-familien, sier Jesper. – Uten gode samarbeidspartnere er det vanskelig å slå rot i toppen.

Artikkelen fortsetter..

Når man ligger nede...

Terje Jochumsen fra Gumpen Gruppen har vært med Start på reisen gjennom både opp og nedturer og turbulente år. Nå som Start er tilbake i landets øverste divisjon, er han tydelig på at Gumpens Auto er en samarbeidspartner å stole på: – Det er når man er nede at man trenger de som dytter en opp. Klarer vi i Gumpens Auto Vest å være en bidragsyter som er med på å løfte byens fotballag, så er det noe vi kan være virkelig stolte av, sier Jochumsen.

– Så er det jo lov å drømme om kjemperesultater. Se bare på Vipers. Alt er mulig! Avslutter han.