Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

Gjenskapte barndomsminne på skiltet

Publisert 04.april 2022

Han vokste opp med Boble, og ble plassert i hattehylla på vei opp og ned mellom Kristiansand og Hovden. Hans tredje VW eGolf har fått et helt spesielt kjennemerke.

Du har kanskje lagt merke til bilen med VWFEBER på skiltene, som daglig pendler mellom hjemmet og arbeidsplassen til Arne Helge Fjermeros – Kristiansand og Grimstad.

Inspirasjonen til skiltet dukket opp på en parkeringsplass i California i 1978, da Arne Helge og familien bodde der borte et år.

– Ettersom vi selv elsket vår Boble og kjørte rundt i denne på 60- og 70-tallet, syntes vi Bobla med VWFEVER var veldig moro. Det måtte foreviges. Jeg var fotograf og det er min far og min bror som poserer, forteller Fjermeros.

VW-feber.jpg

Gjenskapte skiltet

Da det ble åpnet for personlige bilskilt i Norge, og han skulle registrere sin tredje eGolf, dukket den røde Bobla i Santa Barbara opp i minnet.

– Jeg syntes det var gøy å gjenskape skiltet fra 70-tallet. Og jeg er også utrolig fornøyd med de Volkswagen-bilene jeg har hatt, sier Fjermeros.

Fjermeros-1500px.jpg

Boble-minner

Han mimrer tilbake til utallige bilturer mellom Kristiansand og Hovden i Bobla.

– Fra jeg var helt liten ble jeg plassert i en saueskinnspose baki hattehylla, og rett som det var veltet jeg i svingene, ler han.

– På vinteren husker jeg også at min mor måtte sitte og skrape frontruta på innsiden, mens far kjørte. Vi hadde også med oss dyner i baksetet. Så det har skjedd en del forbedring siden den gang, både med Volkswagen og fokuset på sikring av barn i bil.

Alle de tre eGolfene til Arne Helge Fjermeros er kjøpt hos Gumpens Auto Vest i Kristiansand.

– Det er den beste plassen å handle bil. De strekker seg lenger enn forventet hver eneste gang, sier han.VWFEBER-skilt.jpg

Langtur med elbil

Nå er han både Volkswagen-entusiast og elbil-entusiast. Han anslår selv at han har spart et par hundre tusen kroner på å kjøre elektrisk til jobb de siste årene. Familien har også kjørt på lengre turer til Bergen, Legoland og Liseberg. Neste mål er å ta eGolf-en helt til Frankrike.

– Vi må uansett ha noen stopp underveis, og jeg synes det er helt perfekt å kjøre denne bilen på langtur. Nå har jeg lovet besøk i Disneyland til sommeren, så da er det bare å pakke bilen, lade opp og sette kursen sørover, smiler Fjermeros.

PS: Nå har eGolf gått ut av produksjon, og nye ID.3 har tatt over i kompaktklassen til Volkswagen.