Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mer Flere lenker

Volkswagen way to ZERO

Publisert 24.september 2020

Vi står foran den største utfordringen i selskapets historie. Kanskje den aller største i bilens historie. Vi ønsker å ta ansvar for vår andel av de globale CO2-utslippene.

Derfor har vi sluttet oss til Paris-avtalen og har som mål å være et CO2-nøytralt1 selskap innen 2050. Skal vi klare det, må vi tenke nytt.

Vi må legge om kursen.
Ved å tilby et utvalg ledende, innovative og attraktive drivlinjer vil vi gi alle muligheten til å bidra i denne bevegelsen. Da kan du redusere utslippene dine slik det best passer for deg, og sammen kan vi oppnå et felles mål.

Dette er vår reise mot nullutslipp. Og den starter her.

Første Volkswagen som er CO2-nøytral1: ID.3

ID.3 er den første bilen i Volkswagens historie som ikke bare har en CO₂-nøytral1 produksjon, men som også er CO₂-nøytral1 når den utleveres til deg.
Når det gjelder selve produksjonen, har vi iverksatt tiltak for energieffektivisering og gått over til grønn strøm.

Utslipp unngås så langt det er mulig. Produksjonsrelaterte utslipp som ikke kan unngås, reduseres gradvis og kompenseres gjennom sertifiserte klimavernprosjekter inntil vi kan kutte dem helt. Det første klimavernprosjektet som mottar støtte gjennom vår samarbeidspartner Permian Global, er Kantigan-Mentaya-prosjektet som skal verne 149 800 hektar indonesisk regnskog. Denne skogen absorberer masse CO2. Og etter at bilen er overlevert, tilbyr vi fleksible løsninger for lading med grønn strøm, slik at ID.3 forårsaker så lite CO2-utslipp som mulig også over tid.

Det betyr at du kan trå på gassen uten dårlig samvittighet.

 

Våre drivlinjer mot en bærekraftig fremtid
Fremtidens mobilitet skal være utslippsfri. Ikke bare for noen, men for alle. På vei mot dette målet trenger vi et bredt utvalg drivlinjer som gir høyere ytelse og lavere forbruk. Og som beviser at hver og en kan bidra på sin måte.

.


Teknologien bak den elektriske drivlinjen MEB i Volkswagen ID.3 og fremtidens ID-familie
ID.3 setter en helt ny standard når det gjelder støyreduksjon. For ikke å snakke om innovasjoner – med stemmestyring og avanserte førerassistentsystemer, kjørekomfort, plass og rekkevidde på inntil 420 kilometer.

-> ID.3 er CO₂-nøytral1 fra produksjon til utlevering.
-> ID.3 har en romslig og stor kupé takket være MEB-plattformen.

 

Felles innsats for økt beskyttelse av klimaet
På veien mot utslippsfri kjøring teller hvert minste steg. Derfor jobber vi for å redusere utslippene i hele verdikjeden fra produksjon, transport og utlevering.

Forbedringer i leverandørkjeden
Vi ønsker også å være en pådriver for bruk av grønn strøm og resirkulerte materialer i leverandørkjeden. Med så mange komponenter, leverandører og underleverandører er det en temmelig ambisiøs oppgave, men like fullt noe vi tar på høyeste alvor. Derfor krever vi for eksempel at våre leverandører skal forplikte seg til å bruke grønn strøm i produksjonen av battericellene. Kompensering av CO2-utslipp i form av sertifiserte klimavernprosjekter er et strakstiltak for å bøte på uunngåelige utslipp og et skritt på veien mot en utslippsfri fremtid.

 

 

Grønn strøm på fabrikkene våre
Også produksjonen av bilene krever energi. Vi jobber med å få til ytterligere kutt i CO2-utslippene på våre fabrikker rundt om i verden. Vi har satt oss som mål å halvere CO2-utslippene fra fabrikkene innen 2025 (fra 2010-nivå). Dette skal vi oppnå blant annet ved å fortsette satsingen på grønn strøm i energieffektive anlegg. Slik vil vi skritt for skritt nærme oss målet om å bli et CO2-nøytralt1 selskap.